Η Αρτοβιομηχανία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ A.E. δραστηριοποιείται στον κλάδο τυποποιημένων προϊόντων αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής. Παράλληλα με την βιομηχανική δραστηριότητα, η οποία αφορά την παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας, η Εταιρεία δραστηριοποιείται και στην εμπορία διαφόρων αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση των πελατών της για μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων.

Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση και τις τιμές των προϊόντων είναι κυρίως το εισόδημα και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των καταναλωτών, καθώς και οι αγοραστικές και καταναλωτικές τους συνήθειες. Η ζήτηση του ψωμιού θεωρείται ανελαστική στις μεταβολές της τιμής και στο ύψος του εισοδήματος του καταναλωτή. Το έντονο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για θέματα υγείας και διατροφής έχει οδηγήσει την αρτοβιομηχανία στην παρασκευή ειδικών σύνθετων ποιοτήτων ψωμιού και αρτοσκευασμάτων (πολύσπορο, σικάλεως, ολικής αλέσεως κ.λ.π.). Βασική χρησιμοποιούμενη πρώτη ύλη είναι το αλεύρι πολυτελείας και δευτερευόντως το σύμμεικτο αλεύρι. Οι βοηθητικές ύλες που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι η ζάχαρη, το αλάτι, και το νερό. Το πελατολόγιο της Εταιρείας περιλαμβάνει από μεγάλες αλυσίδες super-markets μέχρι μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης. Περίπου το 70% των πωλήσεων της πραγματοποιείται σε μεγάλες αλυσίδες super-markets.

Παραγόμενα Προϊόντα
Τα προϊόντα της Εταιρείας κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:
* Ψωμί για τοστ (ψιχα, σικάλεως και λευκό με προζύμι χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα)
* Χωριάτικα ψωμιά (σταρένιο, πινακωτή κ.α.)
* Ψωμιά ειδικού τύπου (μαύρο, καρβέλι, σικάλεως)
* Ψωμάκια χάμπουργκερ (ρολς, σαντουιτς)
* Τσουρέκια
* Τρίμμα (χύμα, συσκευασίας)
Η παραγωγή του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων είναι μια σύνθετη, ευαίσθητη και δυναμική διαδικασία που πραγματοποιείται σε πολλές φάσεις και γιʼ αυτό απαιτεί σημαντική εμπειρία και γνώσεις.
Συνοπτικά, η διαδικασία παραγωγής είναι η ακόλουθη:
* Ανάμιξη των συστατικών για την παραγωγή της ζύμης στο ζυμωτήριο.
* Κυλινδρισμός, τεμαχισμός, πλάσιμο, σχηματοποίηση (περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη της μαγιάς).
* Ωρίμανση του ζυμαριού και διόγκωση που πραγματοποιείται στο θάλαμο ωρίμανσης
* Κλιβανισμός (φούρνισμα).
* Εκκλιβανισμός (ξεφούρνισμα) και παραμονή στη ψύξη.